Wat is de prijs van een epoxyvloer?

Laatste update donderdag 29 augustus 2024

Prijs van een epoxyvloer

Vertrouw uw epoxyvloer toe aan een gecertificeerde professional

Laat je inspireren door een epoxyvloer, dat is een naadloze gietvloer op basis van epoxy. Deze soort vloeren zijn zeer geschikt voor commerciële en industriële ruimtes doordat ze erg sterk zijn en chemicaliën en zuren afweren. In dit artikel kom je meer te weten over de eigenschappen, voor- en nadelen en de prijs van epoxyvloeren.

Wat zijn epoxyvloeren?

Een epoxyvloer is een gietvloer gemaakt op basis van epoxy, een kunststof polymeer dat uit aardolie gewonnen wordt. Het is samen met polyurethaan één van de meest gekozen materialen voor het plaatsen van een gietvloer. Epoxyvloeren worden aangebracht in een dunne laag die slechts 2-3 mm dik is. Ondanks de dunne laag, is epoxy dubbel zo sterk als beton.

Er bestaan twee soorten epoxy gietvloeren:

Twee-component epoxyvloer

Deze soort wordt het vaakst gebruikt. Het biedt veel verschillende mogelijkheden qua uitvoering. Er is een groot aantal kleuren beschikbaar en je kan er voor kiezen om allerlei patronen te verwerken in je vloer.

Epoxy grindvloer

Deze soort epoxyvloer heeft een ruwere uitstraling doordat er steengrind gebruikt wordt. Ze komen vooral voor in grijstinten of lichte aardekleuren.

Epoxyvloeren zijn geschikt voor allerlei soorten ruimtes. Het wordt vooral toegepast in industriële omgevingen en openbare ruimtes omdat het stevig genoeg is om zware gewichten te dragen en chemicaliën of zuren afweert. Bovendien kunnen er makkelijk patronen of logo’s aangebracht worden op de vloer, wat vaak gedaan wordt in commerciële plaatsen.

Voordelen epoxyvloer

Onderhoudsvriendelijk

Epoxyvloeren zijn hygiënisch en makkelijk schoon te maken.

Anti-slip

De vloeren zijn anti-slip, wat zorgt voor extra veiligheid.

Vocht- en waterdicht

Doordat epoxyvloeren waterdicht zijn, kan je ze ook in vochtige ruimtes laten plaatsen.

Stevig en bestand tegen slijtage

Epoxyvloeren zijn zeer stevig en beschadigen niet snel.

Esthetisch

Er zijn verschillende kleuren en afwerkingen mogelijk, waardoor je een mooie vloer kan creëren die perfect bij je smaak en interieur past.

Nadelen epoxyvloer

Bij onstabiele ondergrond gevoelig voor scheuren

Vooraleer je een epoxyvloer plaatst, moet je er voor zorgen dat de ondergrond in goede staat is. Als dit niet het geval is, wordt de vloer gevoelig voor scheuren.

Gevoelig voor krassen

Epoxyvloeren zijn gevoelig voor krassen. Vooral bij een glanzende topcoat is dit het geval.

Niet combineerbaar met vloerverwarming

Veel gietvloeren zijn eenvoudig te combineren met vloerverwarming, maar dit is bij epoxyvloeren niet het geval. Bovendien is de vloer van zichzelf vrij koud, zoals bij tegelvloeren. Is vloerverwarming belangrijk voor je? Dan is het een goed idee om samen met een vakman de mogelijkheden te bekijken.

Prijs

De prijs van epoxyvloeren is aan de dure kant.

Plaatsing epoxyvloeren

Een epoxyvloer plaatsen is ingewikkeld. Je laat deze werken dus best over aan een vakman. Hieronder bespreken we kort de stappen die gebeuren bij het plaatsen van een epoxyvloer:

1. Ondervloer voorbereiden

Eerst en vooral moet de ondervloer in orde gemaakt worden. De ondervloer moet schoon zijn en beschadigingen moeten gerepareerd worden. Als dit in orde is, wordt er een schraaplaag aangebracht. Dit is een laag die gemakt is uit epoxyharsen en voor een goede hechting tussen de ondergrond en de gietvloer zorgt.

2. Epoxy gieten

Wanneer de onderlaag volledig in orde is, kan de gietvloer gegoten worden. deze laag bestaat over het algemeen uit epoxyhars en polyurethaan.

3. Toplaag aanbrengen

Tenslotte wordt er nog een transparante toplaag aangebracht. Deze coating zorgt voor een goede bescherming tegen krassen en UV-stralen. Ook de uiteindelijke kleur wordt voor een groot deel bepaald door deze laag. Je kan kiezen tussen een matte en glanzende toplaag.

Onderhoud epoxyvloeren

Een goed onderhouden epoxyvloer gaat lang mee. Het onderhoud is niet moeilijk. De eerste weken gebruik je best geen water. Ook nadien is het aangeraden vooral voldoende te stofzuigen of een zachte bezem te gebruiken. Het wordt afgeraden om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Epoxy of polyurethaan

Epoxyvloeren en polyurethaan vloeren zijn de populairste keuzes binnen de categorie gietvloeren. Epoxyvloeren zijn in meer afwerkingen te verkrijgen dan polyurethaan vloeren en ze zijn minder flexibel, waardoor er meer kans is op scheuren. In ruimtes waar comfort belangrijk is, bijvoorbeeld in je woning, is een polyurethaan vloer aangeraden. Je kan hierbij vloerverwarming gebruiken en het is geluiddempend. In industriële of commerciële ruimtes is epoxy een betere keuze.

Prijs epoxyvloeren

De prijs van een epoxyvloer hangt af van verschillende factoren: de oppervlakte van de vloer, de moeilijkheidsgraad en de afwerking. Gemiddeld kost het plaatsen van een epoxyvloer 70-110 euro per vierkante meter. Een meer exacte schatting voor jouw vloer en andere informatie over epoxyvloeren kan je opvragen bij een vakman.

Vul het volgende formulier in om een gratis offerte voor een epoxyvloer te ontvangen.

Vul het volgende formulier in om een gratis offerte te ontvangen.

Vind een betrouwbare en lokale professional via het eerste platform van België.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand uw dosis inspirerende inhoud

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
X/Twitter

Over hetzelfde thema

Prijs van een dressing

Mogelijkheden en prijs van een dressing?

Wat is de prijs voor buitenisolatie?

Wat is de prijs voor buitenisolatie?

Wat is het tarief voor het kappen van een boom inclusief afvoer?

Wat is het tarief voor het kappen van een boom inclusief afvoer?

Wat is de prijs voor een terras op palen?

Wat is de prijs voor een terras op palen?

Prijs voor het repareren van een leiding?

Prijs voor het repareren van een leiding?

Wat is de prijs voor het ontwortelen van een boom?

Wat is de prijs voor het ontwortelen van een boom?

Bad of douche : hoe kiezen ?

Bad of douche: hoe kiezen?

Vertrouw uw epoxyvloer toe aan een gecertificeerde professional